#deeljouwverhaal
Door social media lijkt het perfecte leven te bestaan, waar iedereen zich maar al te graag mee vergelijkt. Door verhalen te delen over de minder fijne dingen of tegenslagen laten we zien dat het leven niet alleen maar leuk is. Zo creëren we een tijdlijn waar ook berichten in voor komen waar het niet alleen rozengeur en maneschijn is. Maar vooral dat het oké is als het even wat minder gaat!
#doeiperfectie
Eerlijk over leven!
Op social media en met name op Instagram tonen mensen bijna alleen maar foto’s en posts van de highlights van het leven. Een nieuwe job, knappe lover, huis gekocht, diploma gehaald, weer een leuk feestje, doorhalen tot 6.00 uur ‘s ochtends en een paar uur later weer in de sportschool staan. Hierdoor voelt het misschien alsof jij weinig hebt bereikt. Jij zit in een mentale dip, terwijl iedereen om je heen super succesvol is. Dat is simpelweg niet waar, maar wel wat je denkt. Als je situatie (even) uitzichtloos voelt ben je meer geneigd om jouw leven te vergelijken met dat van anderen. En dat zorgt alleen maar voor frustratie en ontevredenheid. Hoogste tijd dus om daarmee te stoppen. Op social media worden beelden geschetst van niet realistische levens. Daar willen we met In Hetzelfde Schuitje verandering in brengen!
#ikbenopen
Doorbreek de stilte!
Niemand zet het op Facebook of Instagram als ie zich mentaal een hoopje ellende voelt, verschrikkelijk down is, het erop lijkt alsof je ‘t leven even niet meer aankan of als alles tegen lijkt te zitten. Op de vraag waarom eigenlijk niet, is het antwoord waarschijnlijk schaamte. Maar je hoeft je er niet voor te schamen, want ieder leven kent mindere tijden en tegenslagen. Een leven zonder bestaat niet! Met #deeljouwverhaal willen we juist de minder leuke dingen van het leven naar buiten brengen. We willen zorgen voor herkenbaarheid. Het helpt enorm als je weet dat je niet de enige bent, maar dat er meer mensen zijn zoals jij! Het is dan ook onze missie om het taboe op mentale problemen te doorbreken (op social media).
Om dat te realiseren hebben we jouw hulp nodig! Wil jij jouw verhaal over psychische klachten met ons delen? Stuur deze dan in min. 500 en max. 1500 woorden naar hallo@inhetzelfdeschuitje.com. We noemen alleen je voornaam, maar dit mag ook een schuilnaam zijn. Ook vermelden we graag hoe oud (leeftijd) je toen was als jij hiermee akkoord gaat. Niet zo goed in spellen? Geen probleem, wij checken altijd even de spelling en leesbaarheid. Verder blijven het uiteraard helemaal jouw woorden! We plaatsen jouw verhaal op onze website en ook een kort stukje op onze social media.
volledig anoniem blijven? gebruik dan het verhalenformulier
#STARTMETDELEN
Zij gingen je voor
Lees hieronder de verhalen van dappere lotgenoten die besloten om te starten met delen:
Van angst naar stoornis tot blog
Linda haar angsten veranderde door de tijd heen in een sociale angststoornis. Na de diagnose verdiepte ze zich en begon een blog om praktische info te delen, ook over in de ziektewet zitten.
Deze documentaire is mijn verhaal
Daniël is gediagnostiseerd met een bipolaire stoornis, ook wel manische depressie genoemd. Hij maakte er een documentaire over: Hypodaan.
Heb ik een angststoornis?
Teun worstelt enorm met angsten en probeert verschillende dingen om er mee om te gaan. In zijn verhaal lees je met welke tips hij aan de slag is gegaan en wat voor hem (niet) werkt.
Door mijn grenzen heb ik ruimte
Chloë kreeg als kind absoluut niet wat ze verdiende. Haar leven bestond uit heftige periodes met mentale problemen in onveilige omgevingen. Gelukkig kwam ze uit dit diepe dal!
Burgernet-melding: ‘verwarde weggelopen vrouw’
Froukje is een leuke, spontane vrouw. Maar er is ook een andere kant: ze is chronisch suïcidaal en daar wil ze zich niet langer voor schamen.
Initiatiefnemer Ellen: Het gebeurde me opnieuw
Ellen kreeg na het herstellen van haar burn-out wederom te maken met psychische klachten. In dit verhaal is ze open over hoe die periode eruit zag.
WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Schrijf je in voor onze e-mail updates
volg ons op social media