#deeljouwverhaal

Door social media lijkt het perfecte leven te bestaan, waar iedereen zich maar al te graag mee vergelijkt. Een wedstrijd die je nooit gaat winnen. Door verhalen te delen waarin we de mindere leuke dingen of tegenslagen laten we zien dat het leven niet alleen maar leuk of zelfs perfect is. Zo creëren we een tijdlijn waar ook berichten in voorkomen waarin het niet alleen rozengeur en maneschijn is. Maar vooral dat het oké is als het even wat minder gaat!

#nOTSOPERFECT

Eerlijk over leven!

Op social media en met name op Instagram tonen mensen bijna alleen maar foto’s en posts van de highlights van het leven. Een nieuwe job, knappe lover, huis gekocht, diploma gehaald, weer een leuk feestje, doorhalen tot 6.00 uur ‘s ochtends en een paar uur later weer in de sportschool staan. Hierdoor voelt het misschien alsof jij weinig hebt bereikt. Jij zit in een (mega) mentale dip, terwijl iedereen om je heen super succesvol is. Dat is simpelweg niet waar, maar wel wat je denkt. Vooral als je situatie even uitzichtloos voelt gaan we nog erger dan anders ons leven vergelijken met dat van anderen. Alleen vergelijken we met de verkeerde maatstaf, dat zorgt alleen maar voor frustratie en ontevredenheid. Hoogste tijd om daarmee te stoppen. Op social media worden beelden geschetst van niet realistische levens. Daar willen we met In Hetzelfde Schuitje verandering in brengen!

#FIGHTMENTALILLNESS

Doorbreek de stilte!

Niemand zet het op Facebook of Instagram als ie zich mentaal een hoopje ellende voelt, verschrikkelijk down is, het erop lijkt alsof je ‘t leven even niet meer aankan of als alles tegen lijkt te zitten. Op de vraag waarom eigenlijk niet, is het antwoord waarschijnlijk schaamte. Maar je hoeft je er niet voor te schamen, want ieder leven kent mindere tijden en tegenslagen. Een leven zonder bestaat niet! Met #deeljouwverhaal willen we juist de minder leuke dingen van het leven naar buiten brengen. We willen zorgen voor herkenbaarheid. Het helpt enorm als je weet dat je niet de enige bent, maar dat er meer mensen zijn zoals jij! Het is dan ook onze missie om het taboe op mentale problemen te doorbreken (op social media).

Om dat te realiseren hebben we jouw hulp nodig! Wil jij jouw verhaal over psychische klachten met ons delen? Stuur deze dan in min. 500 en max. 1500 woorden naar hallo@inhetzelfdeschuitje.com. We noemen alleen je voornaam, maar dit mag ook een schuilnaam zijn. Ook vermelden we graag hoe oud (leeftijd) je toen was als jij hiermee akkoord gaat. Niet zo goed in spellen? Geen probleem, wij checken altijd even de spelling en leesbaarheid. Verder blijven het uiteraard helemaal jouw woorden! We plaatsen jouw verhaal op onze website en ook een kort stukje op onze social media.

volledig anoniem blijven? gebruik dan het verhalenformulier

#STARTMETDELEN

Zij gingen je voor

Lees hieronder de verhalen van dappere lotgenoten die besloten om te starten met delen:

Gevangen in het duister

Gevangen in het duister

Jeroen is psychiater en heel openhartig over zijn eigen angststoornis. Hij vertelt hoe zijn psychische klachten hem in zijn werk juist bij helpen.

Lees meer

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor onze e-mail updates

volg ons op social media