#deeljouwverhaal

Door social media lijkt het perfecte leven te bestaan, waar iedereen zich maar al te graag mee vergelijkt. Door verhalen te delen over de minder fijne dingen of tegenslagen laten we zien dat het leven niet alleen maar leuk is. Zo creëren we een tijdlijn waar ook berichten in voor komen waar het niet alleen rozengeur en maneschijn is. Maar vooral dat het oké is als het even wat minder gaat!

#notsoperfect

Eerlijk over leven

Op social media en met name op Instagram tonen mensen bijna alleen maar foto’s en posts van de highlights van het leven. Een nieuwe job, knappe lover, huis gekocht, diploma gehaald, weer een leuk feestje, doorhalen tot 6.00 uur ’s ochtends en een paar uur later weer in de sportschool staan. Hierdoor voelt het misschien alsof jij weinig hebt bereikt. Jij zit in een mentale dip, terwijl iedereen om je heen super succesvol is. Dat is simpelweg niet waar, maar wel wat je denkt. Als je situatie (even) uitzichtloos voelt ben je meer geneigd om jouw leven te vergelijken met dat van anderen. En dat zorgt alleen maar voor frustratie en ontevredenheid. Hoogste tijd dus om daarmee te stoppen. Op social media worden beelden geschetst van niet realistische levens. Daar willen we met In Hetzelfde Schuitje verandering in brengen!

#ikbenopen

Doorbreek de stilte

Niemand zet het op Facebook of Instagram als ie zich mentaal een hoopje ellende voelt, verschrikkelijk down is, het erop lijkt alsof je ’t leven even niet meer aankan of als alles tegen lijkt te zitten. Op de vraag waarom eigenlijk niet, is het antwoord waarschijnlijk schaamte. Maar je hoeft je er niet voor te schamen, want ieder leven kent mindere tijden en tegenslagen. Een leven zonder bestaat niet! Met #deeljouwverhaal willen we juist de minder leuke dingen van het leven naar buiten brengen. We willen zorgen voor herkenbaarheid. Het helpt enorm als je weet dat je niet de enige bent, maar dat er meer mensen zijn zoals jij! Het is dan ook onze missie om het taboe op mentale problemen te doorbreken (op social media).

Om dat te realiseren hebben we jouw hulp nodig! Wil jij jouw verhaal over psychische klachten met ons delen? Stuur deze dan in min. 500 en max. 1500 woorden naar hallo@inhetzelfdeschuitje.com. 

We noemen alleen je voornaam, maar dit mag ook een schuilnaam zijn. Ook vermelden we graag je leeftijd, van nu of toen. Uiteraard alleen als jij hiermee akkoord gaat. Niet zo goed in spellen? Geen probleem, wij checken altijd even de spelling en leesbaarheid. Verder blijven het helemaal jouw woorden! We plaatsen het verhaal op onze website en ook een korte preview op social media.

volledig anoniem blijven? gebruik dan het verhalenformulier

ZIJ GINGEN JE VOOR

Lees hieronder de verhalen van dappere lotgenoten die besloten om te starten met delen:

#deeljouwverhaal

De reis van mijn verlangen

De reis van mijn verlangen

Het verhaal van Elske gaat over psychische problemen, dakloosheid en verwaarlozing. Haar verhaal gaat ook over niet langer op deze manier door willen, over dromen en verlangens.

Lees meer
Ik ben goed zoals ik ben

Ik ben goed zoals ik ben

Louis heeft te maken met depressie. Hij kent hele sombere en donkere periodes, maar heeft daar gelukkig niet altijd last van. Hij begon de website ikbendepressief.nl.

Lees meer
De moed om open te zijn

De moed om open te zijn

Marina maakt zich hard voor het doorbreken van het taboe op psychische problemen onder jongeren, daarvoor richtte ze stichting Braive op.

Lees meer