ONS LOGO

#STORYTELLING

Het verhaal achter ons logo

Alle symbolen staan voor een thema, hieronder geven we daar een toelichting op. De streepjes tussen de bolletjes staan voor verbinding in z’n algemeenheid, maar ook verbindingen tussen verschillende werelden (zoals jouw binnen- en buitenwereld, maar ook de connectie tussen hoofd, hart & lichaam). Je zal het logo in z’n geheel en stukjes van een deel terugvinden in de uitingen van In Hetzelfde Schuitje.

 Ook zit er in de volgorde van de rondjes van het logo een reis verstopt, twee zelfs! Je kan de reis afleggen van links naar rechts en van rechts naar links of allebei:

 

van rechts naar links

 • Je ervaart psychische klachten
 • Je merkt dat je niet de enige bent
 • Je gaat beter voor jezelf zorgen
 • Je merkt dat erover praten helpt
 • Je herstelt en gaat weer actiever meedoen
  Optioneel: je deelt jouw verhaal met de wereld 😉

van links naar rechts

 • Je voelt je anders de mensen om je heen
 • Je gaat daarover praten met anderen
 • Je zoekt antwoorden in jezelf
 • Je ontmoet gelijkgestemden
 • Je groeit en ontwikkelt als persoon

Delen met lotgenoten

Dit symbool staat voor het praten & de interactie tussen de mensen die in een vergelijkbare situatie (spreekwoordelijk: hetzelfde schuitje) zitten. Het contact tussen gelijkgestemden kan telefonisch, online of face-to-face zijn. Het kan tussen 2 personen zijn, maar ook met een grotere groep. Het uitgangspunt is: de schaamte voorbij door te delen!

#aandebuitenkant

 

Innerlijke rust & Gevoelsleven

Dit symbool staat voor het volgen van jouw hart. Maar wat wil jouw hart eigenlijk? Soms is het raadzaam om naar binnen te keren om te luisteren wat het je wil vertellen. Dat kan op een manier die bij jou past. Ook doelen bij dit thema we op het vinden van innerlijke rust wat betreft jouw gedachten & emoties.

#aandebinnenkant

Ontmoeten & Verbinden

Dit symbool staat voor het treffen van mensen die ook te maken hebben met mentaal vastlopen: gelijkgestemden. Door met elkaar in gesprek te gaan, persoonlijke verhalen te delen, maak je verbinding met elkaar. We weten dat dit icoon niet coronaproof is, maar het duidt wel aan dat iedereen behoefte heeft aan verbinding (en een knuffel!).

#aandebuitenkant

 

Persoonlijke ontwikkeling & Psychische klachten

Dit symbool staat voor het ervaren van mentale problemen, maar ook voor de ontwikkeling die je doormaakt tijdens jouw herstel. Aan de slag gaan met de onderliggende oorzaak van klachten of met een lastig vraagstuk is dapper én zorgt voor persoonlijke groei. Het leren van levenslessen is soms pijnlijk en niet fijn, maar (achteraf) heel waardevol!

#aandebinnenkant

Taboe doorbreken & Gelijkgestemden

Dit symbool staat voor openheid naar de buitenwereld toe omtrent mentale problemen. We vragen hier aandacht voor met #deeljouwverhaal. Ook willen we naar buiten brengen dat je niet de enige bent die mentaal vastloopt. Je bent niet alleen, er zijn meer mensen als jij. Het aantal gelijkgestemden is stiekem (en helaas) behoorlijk groot.

#vanbinnennaarbuiten

Ontworpen door: IT'SMYLIFEdesign

Het nieuwe logo is mede mogelijk gemaakt door Nicky van IT’SMYLIFEdesign. Deze topper was bereid om tegen een zeer gereduceerd tarief het ontwerp te maken. Wij zijn haar ontzettend dankbaar. Ben je nog op zoek naar een logo, maar weet je niet precies wat je wil? IT’SMYLIFEdesign is the place to beja, dit wil ik!

#logocoaching

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor onze e-mail updates

volg ons op social media