ONS VERHAAL

Wij weten als geen ander hoe het is om je alleen te voelen met je gedachten die jou proberen van alles wijs te maken. Het helpt als je met lotgenoten kan delen hoe je je voelt. En dat is precies de reden waarom de community In Hetzelfde Schuitje in het leven is geroepen.

OVER ONS

WAAROM WE DOEN WAT WE DOEN

Dit is waar het begon

In 2018 kreeg Ellen, initiatiefnemer van dit platform, zelf een burn-out. Na verloop van tijd ging ze online op zoek naar lotgenoten, omdat ze merkte dat ze makkelijk(er) kon praten met mensen die hetzelfde meemaakten. De wens was om on- en offline lotgenoten te ontmoeten. Na het internet te hebben afgezocht was de conclusie dat dit er (nog) niet was. Zo ontstond het idee om mensen die ‘In Hetzelfde Schuitje’ zitten met elkaar te verbinden. Lees meer

Durf kwetsbaar te zijn

Vandaag de dag schamen mensen zich nog steeds voor psychische klachten en dat maakt het lastig om erover te praten. Ook jij vindt het misschien moeilijk om te zeggen hoe je je voelt en bent bang wat anderen dan van je denken. Straks vinden ze je zwak of je voelt je niet begrepen. We zijn geneigd om onze problemen zelf op te lossen en daarom houden we ze graag voor onszelf. Bij In Hetzelfde Schuitje mag je kwetsbaar zijn! Lees meer

Doel: start met delen

Bij In Hetzelfde Schuitje kun jij online delen waar jij mee zit en je wordt gehoord door lotgenoten die jouw gevoelens precies begrijpen. De sleutel voor het opkrabbelen uit een dal is het samen dragen van moeilijkheden. In de community vind je steun, herkenbaarheid, tips en ervaringsverhalen. Het is ons doel om lotgenoten met elkaar te verbinden. Het enige wat jij hoeft te doelen is beginnen met delen. Weten waarom delen zo belangrijk is? Lees meer

Missie: het is oké!

Met #deeljouwverhaal willen we op social media laten zien dat het leven soms lastig kan zijn en dit oké is. Dat mentaal gezond zijn niet vanzelfsprekend is en dat dit er ook mag zijn. Weet dat je echt niet de enige bent en dat juist dit soort momenten belangrijk zijn om te delen met elkaar! Daarom is het doorbreken van het taboe, dat er vandaag de dag nog steeds heerst op psychische klachten, onze missie. Lees meer

DURF KWETSBAAR TE ZIJN

We leven in een individualistische samenleving, waarin we een zekere afstand bewaren tot elkaar en denken dat we alles zelf op moeten lossen. Daarom antwoorden we vaak met ‘goed’ op de vraag ‘hoe gaat het?’, ook als dit niet zo is. Wellicht denk je dat als je naar buiten toe mooi weer speelt, je bevestiging krijgt. Dat alleen dan mensen je leuk, sterk en sociaal vinden. Maar doordat je de niet-zo-fijne-emoties niet wil voelen, voel je de prettige meestal ook niet (meer).

De oplossing: jezelf kwetsbaar opstellen. Ja, dat betekent letterlijk dat je je openstelt om gekwetst te kunnen worden, maar nog veel belangrijker: ook dat jij je openstelt om je te verbinden met anderen. En laat dat nu hetgeen zijn waardoor je je weer beter gaat voelen, meer verbonden raakt met jezelf en alles in jou.

START MET DELEN

Als we elkaar ontmoeten moet het vooral gezellig zijn. Echter bestaat het leven niet alleen uit leuke dingen. Er komen ook dingen op je pad die het leven (even) lastig maken, dat kan niet anders. En dan is het nog veel belangrijker om te delen. Om je te realiseren dat je het niet alleen hoeft te doen. Juist dan heb je behoefte aan iemand die luistert. En het vergt lef om moeilijkheden te delen, want er is een moed voor nodig om je kwetsbaar op te stellen. Dat is geen teken van zwakte, maar een teken van kracht. Maar geloof ons: het gaat gegarandeerd voor opluchting zorgen!

Toch kan je ondanks online contact met lotgenoten je nog steeds eenzaam voelen. Dat komt omdat we als mensen ook behoefte hebben aan échte verbindingen en die ontstaan alleen door elkaar te ontmoeten. Een gesprek waarbij je elkaar in de ogen kan kijken, je getroost wordt en een knuffel krijgt van een ander. Daarom kun je bij In Hetzelfde Schuitje ook deelnemen aan meetings & events die door ons worden georganiseerd. Dit houdt in dat je lotgenoten kan ontmoeten. We organiseren diverse activiteiten, van een middag koffie drinken, diverse workshops tot bijeenkomsten met een inspirerende spreker. Plaats een oproep in de community, vraag wie er nog meer gaan en ga samen op pad om te delen. Je zult zien dat er mooie dingen ontstaan!

voor wie

VIND LOTGENOTEN IN DE COMMUNITY:

Angststoornis                               Autisme                                       Burn-out

Angststoornis 

Autisme

Burn-out

           Depressie                        Dwanggedachten             Persoonlijkheidsstoornis

Depressie

Dwang gedachten

Persoonlijkheids stoornis

  Psychose                                            PTSS                                       Sociale fobie

Psychose

PTSS

Sociale fobie

“Wees niet bang dat anderen over jou oordelen. Voel de kracht en opluchting als je deelt. Herkenbaarheid en steun is het gevolg.”

Ellen, initiatiefnemer in hetzelfde schuitje

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor onze e-mail updates

volg ons op social media